Thermomix onderhouden, hoe doe je dat?

Thermomix onderhouden, hoe doe je dat? Hieronder beschrijf hoe je de Thermomix het beste kunt onderhouden, verbrande resten reinigen, schoonmaken en drogen.

  • Weg met geuren

Voeg 2 tl bicarbonaat, 1 liter water en sap van 1/4 citroen in de TM mengbeker. Verhit gedurende 10 minuten op varoma, snelheid ​​3. Spoel onmiddellijk na met 300 ml water 10 sec, snelheid 3.

  • Weg bruine vlekken op de bodem van de kom

Je kan deze vlekken wegkrijgen door een mengsel van 1 tl bicarbonaat en 250 ml water. Laat 2 minuten intrekken en geef het dan een scrub: 1 minuut / snelheid 3.

  • Gemakkelijk wassen

Ben je klaar met het gebruiken van de Thermomix en wil je de Thermomix onderhouden? Voeg een beetje afwasmiddel toe en vul de helft van de mengbeker met water. Puls een paar keer op turbo tot dat de mengbeker schoon is. Dat is alles wat nog nodig is voor een snelle spoeling. Heel gemakkelijk.

Ok, nu vertel ik je hoe je je Thermomix pas echt goed schoon maakt met de volgende punten van de onderhoudsbeurt.

  • Een echt ‘goede’ schoonmaak

Soms heeft je Thermomix meer nodig dan alleen een snelle spoelbeurt. Voor een meer grondige reiniging, voeg 750 g water, 100 g azijn en 2 tl bicarbonaat toe in de kom. Verhit gedurende 10 minuten op varoma, snelheid ​​3. Spoel onmiddellijk na met 300 ml water 10 sec / snelheid 3.

  • Verwijder verbrande of ‘vastgeplakte’ voedingsmiddelen

Plaats een citroen doormidden gesneden in de TM mengbeker. Hak op snelheid ​​9 voor 10 seconden. Schraap de zijkanten van de kom naar beneden. 400 g water toevoegen en verhit 10 minuten op varoma, snelheid​​3. Spoel na en droog je TM af.

  • Reinig de messen om je Thermomix onderhouden

Het klinkt misschien vreemd, maar eierschalen zijn perfect om de Thermomix messen schoon te maken. Voeg genoeg water toe om de messen te bedekken en werp dan je lege eierschalen erin. Druk 15 keer op turbo 1 sec. Spoel na en veeg droog. Dit is perfect nadat je klaar bent met het maken van een taart en je lege eierschalen hebt.

Hieronder gaan we verder met de overige punten om je Thermomix te onderhouden.

  • Tussen de messen

We weten allemaal hoe moeilijk het is om schoon te maken tussen de messen. Maak het super eenvoudig met behulp van een tandenborstel. De fijne haren bereiken alle kleine plekken en reinigen perfect.

  • Stop het in de vaatwasser

Vergeet niet dat je kommen, messen, deksels, varoma, spatel, mand en maatbekers in de vaatwasser gaan. De recepten chip en de witte motor basis mogen niet in de vaatwasmachine.

  • Droog de beker

Om uw kom te drogen, stop een klein & fijne handdoek in de TM mengbeker en meng op linksdraaien, snelheid ​​2 gedurende 15 seconden. Zo gemakkelijk is dat!

  • Verwijder de geuren van het deksel

Om zich te ontdoen van elke geur in je TM deksel wrijf je deze gewoon in met een mengsel water en bicarbonaat. Laat gedurende 2 minuten intrekken en spoel daarna goed uit.